info@visitpancevo.rs

пишите нам

+381 13 333 399

позовите нас

Војводе Петра Бојовића 2

наша адреса

Филмска прича

Панчево је честа сценографија бројних домаћих и страних филмова...

У Панчеву постоји традиција снимања филмова. Панчево је било амбијент за снимање више од 150 домаћих и страних филмова и серија. Оно представља значајан филмски центар где су снимане култне сцене из филмова попут „Маратонци трче почасни круг”, „Ко то тамо пева”, „Балкан експрес”, али и новијих остварења, како домаћих, тако и страних.

Улице, тргови, делови уз Тамиш и ентеријери јавних и приватних кућа стварају илузију прошлих времена, тако да нису биле потребне посебне кулисе и сценографија. Панчево се на тржишту филмске логистике и данас позиционира као место које филмским ствараоцима пружа добре услове за нове продукције.

Панчево посећују познати домаћи, али и холивудски глумци, који након посете овом граду, постају прави промотери Панчева у филмском свету, али и шире.

Панчево већ дужи низ година има сертификат „Film friendly“ града, јер има прописану убрзану процедуру када је у питању помоћ филмским екипама у издавању свих неопходних дозвола потребних приликом снимања на локацијама у граду што изузетно доприноси томе да наш град буде први избор продуцената за одабир локација приликом снимања.

Леанка у Делиблатској пешчари омиљена локација бројних домаћих и страних филмских екипа

Насеље Леанка налази се у Делиблатској пешчари, на око 8 км од села Долово. На овом месту се налазе и локације на којима су снимани филмови „Ко то тамо пева“, „Варљиво лето 68.“ и други.

Опширније...