info@visitpancevo.rs

пишите нам

+381 13 333 399

позовите нас

Војводе Петра Бојовића 2

наша адреса

Паркови и резервати

Откриј зелену страну Панчева...

Град Панчево може да се похвали уређеним јавним зеленилом које чине паркови, тргови, дрвореди…

Прича о парковима у Панчеву почела је давне 1829. године, када је захваљујући бригадном генералу Михајлу Михаљевићу, уређена Народна башта, први и највећи парк, на површини од 15 хектара. Од тог дана Народна башта постаје омиљено шеталиште и простор за боравак у природи.

Поред Народне баште у Панчеву постоје и уређени паркови: Горански парк, Железнички парк, Парк реформације, Градски парк и парк Барутана, који је уједно и најмлађи парк на простору Панчева.

Сваки од ових шест паркова у Панчеву представља причу за себе и нуди разноврсни садржај, за свачији узраст и укус.

Парк „Барутана“

Локација парка је изузетна, јер се налази у близини градског центра, а између већ постојећег парка Народне баште и тржног центра са којим има пешачку везу.

Опширније...

Парк „Народна башта“

Највећи и најстарији парк у граду је парк Народна башта. Оснивач парка био је бригадни генерал Михајло Михаљевић, тадашњи управник града, који је образовао уређену зелену површину од мање шуме на површини од 15 хектара. Парк је уређен у складу с тадашњим европским трендовима вртне уметности.

Опширније...

Железнички парк (Парк пријатељства)

Железнички парк налази се у историјском језгру града, на обали реке Тамиш и заузима површину од 5.500 квадратних метара. Смештен је између објекта силоса и Трга Мученика, који га дели од Вајфертове пиваре из 1722. године.

Опширније...

Плаже у Омољици

Плаже и излетиште између Омољице и Банатског Брестовца током пролећа и лета су једно од омиљених места за купање и боравак у природи како за становнике ових места, тако и из Панчева и околине.

Опширније...