info@visitpancevo.rs

пишите нам

+381 13 333 399

позовите нас

Војводе Петра Бојовића 2

наша адреса

Шта обићи

Прошетајте, обиђите, доживите...

Панчево обилује објектима и локалитетима у природи које морате обавезно обићи, ако дођете у овај јужнобанатски град.

Бројни су паркови, шеталишта, излетишта, плаже, музеји, галерије, установе културе у којима се у свако доба године може видети нешто занимљиво.

Музеји и галерије

Музеј старовременских мотоцикала Панчево

Музеј старовременских мотоцикала настао је као резултат вишедеценијског хобија Драгана Маркушева из Панчева. Он се више од 20 година бави се сакупљањем и рестаурацијом старовременских мотоцикала и данас их у колекцији има више од 70.

Опширније...

Галерија ЗЕЛЕНИ ВОЗ

Галерија Зелени воз отворена је у лето 2002. године у железничкој композицији на Тамишу који је као споменик техничке културе постављен на платоу старе железничке станице Панчево на Тамишу.

Опширније...
Паркови и резервати

Парк „Барутана“

Локација парка је изузетна, јер се налази у близини градског центра, а између већ постојећег парка Народне баште и тржног центра са којим има пешачку везу.

Опширније...

Парк „Народна башта“

Највећи и најстарији парк у граду је парк Народна башта. Оснивач парка био је бригадни генерал Михајло Михаљевић, тадашњи управник града, који је образовао уређену зелену површину од мање шуме на површини од 15 хектара. Парк је уређен у складу с тадашњим европским трендовима вртне уметности.

Опширније...
Плаже и излетишта

Завршено испитивање квалитета вода за купање на плажама у Панчеву и околини

Резултати након првог узорковања вода показали су да се купалишта реке Тамиш у Панчеву, Јабуци и Глогоњу, Дунав – Бела стена лево и десно од шпица и на језеру у Качареву, као и Поњавице у Омољици и Банатском Брестовцу могу користити у сврху купања и рекреације.

Опширније...
Споменици природе
Установе културе