info@visitpancevo.rs

пишите нам

+381 13 333 399

позовите нас

Војводе Петра Бојовића 2

наша адреса

Упознајте Панчево

Град богате историје и срдачних људи...

Панчево се у писаним списима први пут помиње 1153. године. Није био само привредно и трговачко средиште јужног Баната него и раскршће водених и копнених путева у региону. Временом се мењао и развијао. Данас у Панчеву живе припадници 26 националних заједница чувајући од заборава своје претке и своју историју. Један град најбоље ћете упознати шетајући његовим улицама, обилазећи здања и установе и дружећи се са мештанима.
Добро дошли у Панчево!

Панчево данас
Шта обићи?

Туристичка организација града Панчева организује специјалну Првомајску туру катамараном „Панука“

Туристичка организација града Панчева организоваће специјалну Првомајску туру катамараном „Панука“ од Панчева до Глогоња, са стајањем на плажама Скела у Јабуци и у Глогоњу.

Опширније...

Музеј старовременских мотоцикала Панчево

Музеј старовременских мотоцикала настао је као резултат вишедеценијског хобија Драгана Маркушева из Панчева. Он се више од 20 година бави се сакупљањем и рестаурацијом старовременских мотоцикала и данас их у колекцији има више од 70.

Опширније...

Плажа на језеру у Качареву

Вештачко језеро у Качареву налази се на 13 километара од Панчева. Изграђено је 2007. године, на месту где је некада био неуређен простор. Данас је једно од главних јужнобанатских купалишта.

Опширније...
Шта видети?
Шта радити?
Где јести?
Где одсести?
Манифестације

„Улица Новогодишње чаролије“

Улица Новогодишње чаролије је манифестација која је први пут одржана 2017. године. Она се одржава последњих неколико дана децембра у периоду од 29. до 31. децембра у Улици Николе Тесле и на Тргу Ђорђа Вајферта у Панчеву.

Опширније...
Занимљивости
Панчево кроз историју
Знамените Панчевке и Панчевци