info@visitpancevo.rs

пишите нам

+381 13 333 399

позовите нас

Војводе Петра Бојовића 2

наша адреса

Упознајте Панчево

Град богате историје и срдачних људи...

Панчево се у писаним списима први пут помиње 1153. године. Није био само привредно и трговачко средиште јужног Баната него и раскршће водених и копнених путева у региону. Временом се мењао и развијао. Данас у Панчеву живе припадници 26 националних заједница чувајући од заборава своје претке и своју историју. Један град најбоље ћете упознати шетајући његовим улицама, обилазећи здања и установе и дружећи се са мештанима.
Добро дошли у Панчево!

Панчево данас
Шта обићи?

Завршено испитивање квалитета вода за купање на плажама у Панчеву и околини

Резултати након првог узорковања вода показали су да се купалишта реке Тамиш у Панчеву, Јабуци и Глогоњу, Дунав – Бела стена лево и десно од шпица и на језеру у Качареву, као и Поњавице у Омољици и Банатском Брестовцу могу користити у сврху купања и рекреације.

Опширније...
Шта видети?

Леанка у Делиблатској пешчари омиљена локација бројних домаћих и страних филмских екипа

Насеље Леанка налази се у Делиблатској пешчари, на око 8 км од села Долово. На овом месту се налазе и локације на којима су снимани филмови „Ко то тамо пева“, „Варљиво лето 68.“ и други.

Опширније...
Шта радити?
Где јести?
Где одсести?
Манифестације

„Рибарски дани и ноћи“ у Иванову од 13. до 15. августа

У Иванову код Панчева и ове године биће организована традиционална манифестација „Рибарски дани и ноћи“ од 13. до 15. августа. Ове године манифестација се поклопила и са обележавањем сеоске славе – Велике Госпојине, по Грегоријанском календару.

Опширније...
Занимљивости
Панчево кроз историју
Знамените Панчевке и Панчевци