info@visitpancevo.rs

пишите нам

+381 13 333 399

позовите нас

Војводе Петра Бојовића 2

наша адреса

Иваново

Иваново је основано 1868. године од стране Бугара – Палћена и Немаца који су ту радили на изградњи насипа на Дунаву и окружено је водом са запада, југа и истока. По попису из 1869. године у селу је живело 824 становника.

Иваново има веома повољан географски положај обзиром да се налази на Дунаву. До Другог светског рата имало је и луку у којој су бродови проводили целу зиму. И данас има још остатака те луке у рукавцу Дунава познатијем као Зимовник.

Иваново је најмање место на територији града Панчева. Према попису становника из 2011. године у њему живи 1.053 становника.

Иваново се налази на око 20 километара од Панчева.

„Рибарски дани и ноћи“ у Иванову од 13. до 15. августа

У Иванову код Панчева и ове године биће организована традиционална манифестација „Рибарски дани и ноћи“ од 13. до 15. августа. Ове године манифестација се поклопила и са обележавањем сеоске славе – Велике Госпојине, по Грегоријанском календару.

Опширније...

Међународни фестивал хармонике „Златна дирка“ 5. јула у Иванову

Међународни фестивал хармонике „Златна дирка“ одржаће се ове године по четврти пут, 5. јула, у Иванову. Манифестација “Златна дирка” промовише и афирмише народно изворно стваралаштво, али пре свега “слави” се хармоника.

Опширније...

Међународни фестивал хармонике „Златна дирка“ у Иванову

Међународни фестивал хармонике „Златна дирка“ у Иванову требало би да се одржи 4. и 5. јула. Фестивал промовише и афирмише народно изворно стваралаштво, а уједно је и такмичење за Прву хармонику Војводине.

Опширније...

Фото-сафари у Иванову 18. априла

Фотографима ће бити организован обилазак села и околине, фотографисање и рад по групама. Већ уобичајено фотографи ће моћи да фотографишу на Дунавцу, по селу, а као и до сада биће обезбеђена кућа са моделима у народним ношњама.

Опширније...