info@visitpancevo.rs

пишите нам

+381 13 333 399

позовите нас

Војводе Петра Бојовића 2

наша адреса

Катамаран „Панука“

Катамаран "Панука" је пловило за панорамско разгледање Панчева
Катамаран „Панука“ у сезони превози путнике сваког дана од среде до недеље. Могуће је организовање ванредних вожњи. Карте се купују у просторијама Туристичке организације Панчево.

Катамаран „Панука“ је пловило за панорамско разгледање Панчева с реке и на располагању је грађанима од 2017. године.

У току израде Стратегије развоја града Панчева, и стручна и шира јавност исказала је потребу да град Панчево обогати садржаје на две реке на којима лежи град Панчево.

Катамаран „Панука” изазива велику пажњу посетилаца и грађана Панчева још од првог дана откако је у функцији и веома је значајан део туристичке понуде Панчева.

Град је прибавио катамаран средином 2017. године, гласањем грађана у оквиру пројекта “Партиципативно буџетирање”. Током 2017. године вожње катамараном су биле бесплатне за све заинтересоване путнике. Током 2018. године додатно је опремљен и пререгистрован у привредне сврхе, што омогућава да се више путника превезе у једној тури. У сезони у 2018. години више хиљада путника је превезено катамараном “Панука”, а значајан проценат су странци. Велики је и број Београђана који долази да се вози катамараном, а многи од њих враћали су се више пута током сезоне.

Куповина катамарана показала се већ у првој години оправданим улагањем, јер је од самог почетка владало велико интересовање за вожње. Откако катамаран “Панука” превози туристе по Тамишу велики број грађана је имао прилику по први пут да види изблиза светионике, куле близнакиње на ушћу Тамиша у Дунав, једини пар светионика дуж читавог тока Дунава и симбол града Панчева.

Главни циљ организовања тура катамараном је упознавање грађана, а пре свега ученика основних и средњих школа, са светионицима и осталим културно историјским наслеђем чији остаци постоје дуж обале реке Тамиш, као и подизање еколошке свести о очувању водних ресурса.

Вожње катамараном углавном се организују од марта до новембра, у зависности од временских услова.

Катамаран „Панука”, као и градски понтон, власништво су Града Панчева, који су дати на управљање Туристичкој организацији града Панчева ради унапређења туристичке понуде у граду кроз наутички туризма.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Последње објаве
Ознаке (тагови) на сајту:
dozvole za čamce (2) nikola stoilković (3) pančevo (2) polaganje u pančevu (2) turistička organizacija pančevo (3) Панчево (6) Туристичка организација града Панчева (11) александар стевановић (3) банатски брестовац (2) вајфертова трка (2) вожње катамараном (3) дани вајферта (5) дом културе иваново (2) дочек нове године (4) златна дирка (2) иваново (4) катамаран панука (6) културни центар панчево (2) купалиште (2) летњи дани (2) летњи програм (3) манифестација (2) манифестација дани вајферта (4) манифестација летњи дани (2) марко гуран (2) музеј железнице (2) народни музеј панчево (4) наутички туризам (2) никола стоилковић (12) омољица (2) панука (2) паркови панчева (3) плажа на дунаву (2) плажа на тамишу (3) плажа у качареву (2) споменик природе (2) туристичка организација панчево (7) улица новогодишње чаролије (4) улична трка (2) фестивал хармонике (2) шта видети у панчеву (2) шта обићи (3) шта обићи у панчеву (2) језеро у качареву (2) јосип вебер (2)