info@visitpancevo.rs

пишите нам

+381 13 333 399

позовите нас

Војводе Петра Бојовића 2

наша адреса

Градски пристан

Дозволите да вам представимо чиме се бавимо

Град Панчево је једини град у Војводини који има регистрован пристан и који наутичарима од 2019. године пружа услуге коришћења воде и струје са пристана.

Градски пристан на Тамишу од 2019. године изгледа другачије, једини је регистрован у Војводини и пружа разне услуге наутичарима.

Град Панчево и Туристичка организација града Панчева реализовали су пројекат „Унапређење градског понтона на Тамишу у Панчеву“, и то захваљујући средствима АП Војводине која је суфинансирала пројекат, као и средствима Европске уније која је помогла реализацију пројекта „Rock & River“. У циљу повећања безбедности и несметаног кретања путника, током овог пројекта извршена је реконструкција понтона, прилазних мостова, постављене су капије. Након завршене реконструкције сада на пристану постоји прикључак за струју, хидрант, као и видео надзор 24 сата, како на пристану тако и на катамарану, а прибављена је и обавезна противпожарна опрема и опрема за спашавање.

Поштујући Закон о пловилима и пловидби рекама, од 2019. године Туристичка организација града Панчева је обезбедила је, поред стандарних, и прслуке за децу која само уз одобрење родитеља могу да се возе катамараном. Пооштрени законски прописи који регулишу ову област су тиме испоштовани, а изглед катамарана и пристан су усклађени у потпуности према њима.

Град Панчево је једини град у Војводини који има регистрован пристан и који наутичарима од 2019. године пружа услуге коришћења воде и струје са пристана. Свако ко има пловило и ко жели, може да се веже за градски пристан или пристане уз катамаран и да напуни своје пловило водом, али и да опере нешто на свом пловилу. Омогућено им је и коришћење градског прикључка за струју.

Од 2020. године Туристичка организација Панчево изнајмљује и везове на градском пристану за власнике скутера на води.

Катамаран „Панука”, као и градски пристан, власништво су Града Панчева, који су дати на управљање Туристичкој организацији града Панчева ради унапређења туристичке понуде у граду кроз наутички туризам.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Последње објаве
Ознаке (тагови) на сајту:
dozvole za čamce (2) nikola stoilković (3) pančevo (2) polaganje u pančevu (2) turistička organizacija pančevo (3) Панчево (6) Туристичка организација града Панчева (11) александар стевановић (3) банатски брестовац (2) вајфертова трка (2) вожње катамараном (3) дани вајферта (5) дом културе иваново (2) дочек нове године (4) златна дирка (2) иваново (4) катамаран панука (6) културни центар панчево (2) купалиште (2) летњи дани (2) летњи програм (3) манифестација (2) манифестација дани вајферта (4) манифестација летњи дани (2) марко гуран (2) музеј железнице (2) народни музеј панчево (4) наутички туризам (2) никола стоилковић (12) омољица (2) панука (2) паркови панчева (3) плажа на дунаву (2) плажа на тамишу (3) плажа у качареву (2) споменик природе (2) туристичка организација панчево (7) улица новогодишње чаролије (4) улична трка (2) фестивал хармонике (2) шта видети у панчеву (2) шта обићи (3) шта обићи у панчеву (2) језеро у качареву (2) јосип вебер (2)