info@visitpancevo.rs

пишите нам

+381 13 333 399

позовите нас

Војводе Петра Бојовића 2

наша адреса

Одржана прва „Вајфертова улична трка“

У Панчеву је одржана прва „Вајфертова улична трка“ у којој је трчало око 300 одраслих такмичара и око 200 предшколаца и ученика основних школа.

Одржане су трке у више категорија за различите узрасте и главне трке на 4км и 10 км. Учесници су били из 12 земаља. Главне трке у оквиру „Вајфертове уличне трке“ отворио је градоначелник Панчева Александар Стевановић.

Александар Стевановић, градоначелник Панчева похвалио је организацију уличне трке.

– Изузетно сам поносан што ми је припала част да отворим главни догађај односно главну трку на данашњој манифестацији. По први пут се у Панчеву одржава велика улична „Вајфертова трка“. Ово је велика ствар за град Панчево. Из 12 земаља више од 500 учесника се одазвало позиву организатора који ма се захваљујем на труду да овакву уличну трку организују. Без Атлетског клуба „Панонија“ и без Туристичке организације града Панчева једна оваква спортска манифестација не би била могућа. Хвала им што су у нашем граду уприличили једну манифестацију овог типа, јер заиста у овом периоду када је епидемија корона вируса и даље на снази, ово је нешто што нам свима треба и што је за здравље свих нас, рекао је градоначелник Стевановић.

Главну трку је отворио градоначелник Александар Стевановић

Никола Стоилковић, директор Туристичке организације града Панчева је задовољан што су успели да организују уличну трку.

– С обзиром да се манифестација „Дани Вајферта“ није одвијала како је планирано и како се годинама, традиционално, организовала, а с обзиром да су спортске манифестације оваквог типа биле дозвољене, нисмо хтели да одустанемо од ове трке. Улична трка је веома важна за град Панчево, јер као што видите, пуно је учесника, дошли су из 12 земаља. Овакав тип спортских манифестација је битан за град Панчево и волели бисмо да их има што више и у што већем броју. Ова трка ће се једним делом одвијати улицама кроз старо градско језгро где ће тркачи, али и сви који су дошли у Панчево видети стари део Панчева и значајне споменике културе и локације на којима су снимани филмови. Једна екипа ће имати и вожњу катамараном. Тркачи ће имати прилику да у неколико сати виде пуно тога у Панчеву, казао је Никола Стоилковић.

Резултати:

Жене, 4 км

Ива Малетић, Младост Зајечар прво место
Милица Томашевић, АК Црвена Звезда, друго место
Сандра Узелац из Београда, треће место

Мушкарци, 4 км

Ђуро Борбељ, АК Апатин прво место
Филип Недељковић, АК Лазаревац друго место
Дарио Башић Палковић, АК Спартак Суботица треће место

Жене, 10 км

Невена Јовановић, Београдски тркачки клуб, прво место
Слађана Стаменковић, АК Црвена Звезда, друго место
Катарина Похлод, АК Хајдук Маратон тим Кула, треће место

Мушкарци 10 км

Максим Пушкар, АК Спартак Суботица, прво место
Кристијан Стошић, Београд, друго место
Бранислав Живић, Кикинда треће место

Победнице на 10 км
Победници на 10 км
Победнице на 4 км
Победници на 4 км

Организатори су АК „Панонија“ из Панчева и Туристичка организација града Панчева.

Сви резултати су на овом линку: https://www.runtrace.net/races/files/pdf/vajfert2021%20(2021)_ENG.pdf

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Последње објаве
Ознаке (тагови) на сајту:
dozvole za čamce (2) nikola stoilković (3) pančevo (2) polaganje u pančevu (2) turistička organizacija pančevo (3) Панчево (6) Туристичка организација града Панчева (11) александар стевановић (3) банатски брестовац (2) вајфертова трка (2) вожње катамараном (3) дани вајферта (5) дом културе иваново (2) дочек нове године (4) златна дирка (2) иваново (4) катамаран панука (6) културни центар панчево (2) купалиште (2) летњи дани (2) летњи програм (3) манифестација (2) манифестација дани вајферта (4) манифестација летњи дани (2) марко гуран (2) музеј железнице (2) народни музеј панчево (4) наутички туризам (2) никола стоилковић (12) омољица (2) панука (2) паркови панчева (3) плажа на дунаву (2) плажа на тамишу (3) плажа у качареву (2) споменик природе (2) туристичка организација панчево (7) улица новогодишње чаролије (4) улична трка (2) фестивал хармонике (2) шта видети у панчеву (2) шта обићи (3) шта обићи у панчеву (2) језеро у качареву (2) јосип вебер (2)