info@visitpancevo.rs

пишите нам

+381 13 333 399

позовите нас

Војводе Петра Бојовића 2

наша адреса

Манифестација „Дани Вајферта“ одложена је за крај августа

С обзиром да због актуелне епидемиолошке ситуације Кризни штаб није ублажио мере и није могуће организовати велике градске манифестације отвореног типа, Туристичка организација града Панчева одложила је манифестацију „Дани Вајферта“ за крај августа.

Манифестација „Дани Вајферта“ требало је да се одржи од 1. до 5. јула на више локација у центру Панчева. Према важећим одлукама и препорукама Кризног штаба тренутно је могуће организовати манифестације отвореног типа с највише 500 посетилаца уз веома строге епидемиолошке мере.

Градоначелник Александар Стевановић каже да је Град Панчево одговорна локална самоуправа која брине о свим својим грађанима, о њиховом здрављу, али и о строгом поштовању закона и прописа Републике Србије.

– Веома нам је жао што смо били принуђени да једну овако велику и ван Панчева препознатљиву манифестацију одложимо. Као одговорна локална самоуправа не желимо да на било који начин кршимо прописе и препоручене епидемиолошке мере, нити да угрозимо било чије здравље. С обзиром да је у овом тренутку немогуће обезбедити поштовање строгих епидемиолошких мера прописаних од стране Кризног штаба, нити контролисати број посетилаца на манифестацији, у договору с Туристичком организацијом града Панчева одлучили смо да је најбоље манифестацију одложити за дане када буде одобрено организовање масовних градских манифестација. Волели бисмо и надамо се да ће здравствена ситуација крајем августа бити много повољнија и да ћемо бити у прилици да манифестацију „Дани Вајферта“ одржимо онако како је и предвиђено. Слава града, Велика госпојина, је још једна прилика када желимо да нашим суграђанима приредимо разноврстан и богат културно-забавни и музички програм, због чега се и сам надам да ће се епидемиолошка ситуација поправити у довољној мери да Кризни штаб одобри одржавање овако великих манифестација као што су „Дани Вајферта“, рекао је градоначелник Александар Стевановић.

И Никола Стоилковић, директор Туристичке организације града Панчева каже да је у договору с Градом Панчевом одлучено да се манифестација одложи за крај августа.

– Уколико се епидемиолошка ситуација поправи, а Кризни штаб ублажи мере, како је било најављивано за 21. јун, онда ће бити изводљиво да се „Дани Вајферта“ у потпуности организују у време славе Града, у данима око Велике госпојине, 28. августа, рекао је Никола Стоилковић, директор Туристичке организације града Панчева.

И друге градске манифестације, као на пример у Белој Цркви, одложиле су своје концерте и друга музичка дешавања, на којима се очекује број посетилаца већи од 500.

– Грађани би требало да разликују фестивале затвореног типа од градских манифестација отвореног типа, јер су услови за њихово организовање другачији. Фестивали затвореног типа добили су упутства којих се морају придржавати, а између осталог то је и да се карте продају само грађанима који су вакцинисани или онима који буду негативни на ПЦР тесту, као и да обезбеде пунктове за тестирање. С обзиром да су „Дани Вајферта“ градска манифестација отвореног типа, где је улаз слободан, не можемо да имамо контролу уласка и изласка посетилаца, нити смо у могућности да утврдимо да ли су посетиоци вакцинисани или да ли имају негативан ПЦР тест. Из тог разлога донета је одлука да се манифестација одложи за крај августа, када се надамо да би ситуација могла бити другачија, а препоруке Кризног штаба блаже, рекао је Никола Стоилковић.

У оквиру манифестације „Дани Вајферта“, као један од пратећих догађаја, била је планирана и улична трка. С обзиром да за спортска дешавања важе другачија правила и да је могуће одржавање уличне трке, „Вајфертова трка“ коју организују Атлетски клуб „Панонија“ и Туристичка организација града Панчева, биће одржана како је и планирано, 4. јула у 18 часова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Последње објаве
Ознаке (тагови) на сајту:
dozvole za čamce (2) nikola stoilković (3) pančevo (2) polaganje u pančevu (2) turistička organizacija pančevo (3) Панчево (6) Туристичка организација града Панчева (11) александар стевановић (3) банатски брестовац (2) вајфертова трка (2) вожње катамараном (3) дани вајферта (5) дом културе иваново (2) дочек нове године (4) златна дирка (2) иваново (4) катамаран панука (6) културни центар панчево (2) купалиште (2) летњи дани (2) летњи програм (3) манифестација (2) манифестација дани вајферта (4) манифестација летњи дани (2) марко гуран (2) музеј железнице (2) народни музеј панчево (4) наутички туризам (2) никола стоилковић (12) омољица (2) панука (2) паркови панчева (3) плажа на дунаву (2) плажа на тамишу (3) плажа у качареву (2) споменик природе (2) туристичка организација панчево (7) улица новогодишње чаролије (4) улична трка (2) фестивал хармонике (2) шта видети у панчеву (2) шта обићи (3) шта обићи у панчеву (2) језеро у качареву (2) јосип вебер (2)