info@visitpancevo.rs

пишите нам

+381 13 333 399

позовите нас

Војводе Петра Бојовића 2

наша адреса

9. Међународни бијенале уметничког дечјег израза – БУДИ од 15. маја до 15. јуна у Панчеву

Међународни бијенале уметничког дечјег израза – БУДИ одржаће се девети пут од 15. маја до 15. јуна, у организацији Културног центра Панчева. Овогодишње издање носи назив „Мале лудости – велике мудрости” и инспирисано је најпознатијим италијанским лутком на свету, Пинокијем.

У фокусу овогодишњег програма је италијанска култура и уметност, а манифестација се реализује под покровитељством Града Панчева, у сарадњи са Италијанским институтом за културу у Београду и Министарством за културу и информисање.

У данима трајања манифестације, на репертоару је више од 50 бесплатних програма за децу, младе и родитеље.
Свечано отварање манифестације заказано је за суботу, 15. мај у 18 часова, у Галерији савремене уметности, изложбом награђених радова са 9. БУДИ конкурса. У исто време у Фоајеу Културног центра Панчева биће отворена изложба „Око мене” Андрее Крнетић Грбић.

Осим две изложбе у оквиру церемоније свечаног отварања манифестације, на програму је и отварање изложбе илустратора за децу под називом „Закорачи у нашу причу, у четвртак, 20. маја у Фоајеу Културног центра.

Дан касније, у простору Кафе Галерије биће отворена изложба филмских плаката Стевана Алексића, а прве самосталне изложбе у БУДИ павиљону у Народној башти у Панчеву имаће и младе ауторке Анђела Петровић и Дуња Драгаш.

Изложба фотографија „Лудости и еколошке мудрости” настала уз сарадњу Фото савеза Србије и Завода за јавно здравље из Панчева биће отворена у среду, 2. јуна у 18 сати у Фоајеу Културног центра.

Позоришни програм 9. БУДИ-ја доноси премијеру представе „Ја сам Акико” Стефана Тићмија, у режији Миље Мазарек и у копродукцији дечје сцене „Пођи туда…” Културног центра Панчева и фестивала еколошког позоришта ФЕП, у уторак, 25. маја у 19 сати.

На програму манифестације су и гостујућа извођења представа „All you need is lovе” и „Shakespeare tribute band” студената Академије уметности Нови Сад, „Маx Металик” Позоришта лутака „Пинокио” (4.6. у Тржном центру Биг), као и „Оживљени лутак” Алегретто театра из Вршца (субота, 5.6.).

Филмски програм БУДИ-ја представиће неке од најпознатијих италијанских филмова за децу, међу којима су „Пинокио”, „Чувена инвазија медведа на Сицилију”, „Зозонци у земљи ветра”, „Опуштено!”, и „Мој брат јури диносаурусе”.

У оквиру књижевног програма манифестације, најмлађој публици биће представљено више од 10 књига, међу којима и „Храбре игре” Роберта Пјуминија, „Скачи брате” Сузане Тамаро, „Црна птица” Александре Јовановић, „Мостови пријатељства” Предрага Старчевића, „Зелена гусеница” Ђована Монтегаца, „Ратници дуге” Габријеле Клима, „Хоћеш ли да се играмо” Клаудије Порта. На програму је и вишедневни онлајн програм „Читам, слушам и разумем”, који ће водити Јелена Ангеловски.

У оквиру музичког БУДИ програма наступиће Тамбурашки оркестар и ђаци Музичке школе „Јован Бандур”, дечји хор „Вокал кидс” и окрестар „Брас пилићи”.

Посебан сегмент програма чине едукативне и креативне радионице за децу и родитеље. Програм „Родитељски у сред среде” одржаваће се сваке среде од 19 сати у Галерији Бате Михајловића, а угостиће врсне предаваче и едукаторе из Центра за маме, Новак Ђоковић Фондације и других релевантних организација.

Церемонија свечане доделе награда заказана је за петак. 4. јун у 19 сати, на платоу Тржног центра БИГ.

визуал 9. БУДИ-ја

БУДИ – Бијенале уметничког дечјег израза, је међународни фестивал посвећен дечјем стваралаштву и стваралаштву за децу. Главни циљеви БУДИ су приближавање уметности и културе деци, превазилажење баријера, охрабривање креативности код најмлађих, промоција и развој талената код деце у различитим областима креативности, повезивање и упознавање деце с другим културама, као и подршка инклузији маргинализованих група деце.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Последње објаве
Ознаке (тагови) на сајту:
dozvole za čamce (2) nikola stoilković (3) pančevo (2) polaganje u pančevu (2) turistička organizacija pančevo (3) Панчево (6) Туристичка организација града Панчева (11) александар стевановић (3) банатски брестовац (2) вајфертова трка (2) вожње катамараном (3) дани вајферта (5) дом културе иваново (2) дочек нове године (4) златна дирка (2) иваново (4) катамаран панука (6) културни центар панчево (2) купалиште (2) летњи дани (2) летњи програм (3) манифестација (2) манифестација дани вајферта (4) манифестација летњи дани (2) марко гуран (2) музеј железнице (2) народни музеј панчево (4) наутички туризам (2) никола стоилковић (12) омољица (2) панука (2) паркови панчева (3) плажа на дунаву (2) плажа на тамишу (3) плажа у качареву (2) споменик природе (2) туристичка организација панчево (7) улица новогодишње чаролије (4) улична трка (2) фестивал хармонике (2) шта видети у панчеву (2) шта обићи (3) шта обићи у панчеву (2) језеро у качареву (2) јосип вебер (2)