info@visitpancevo.rs

пишите нам

+381 13 333 399

позовите нас

Војводе Петра Бојовића 2

наша адреса

Изложба графика „Небу под облаке“ Татјане Трајковић

Изложба графика „Небу под облаке“ Татјане Трајковић биће отворена 1. априла у Фоајеу Културног центра Панчева. Изложба ће бити отворена до 15. априла.

Самостална уметница Татјана Трајковић каже да у оквиру теме Небу под облаке и мору под таласе ради графике које описују отисак душе.

Верујем да душа треба да лети сама, и док је дан и док је ноћ, да сакупља најсуптилније емоције из окружења у коме је слободна, опуштена и неспутана. Њено је небо, њено је море, њен је и цео подземни свет. Када је душа слободна човек види дубоко, разговара са животињама, познаје шуму и облаке. Различити су начини на који може да се полети, различити су призори на које се у том лету наилази и то је основна тема којом се бавим. Сваки утисак постаје отисак! Радови су урађени у техници монотипије, у различитим форматима. Монотипија је техника отискивања само једног отиска. Он је јединствен и непоновљив, баш као и сваки лет душе. Не може се умножити нити се може поделити, остаје као јединствен отисак момента у коме је лет трајао, каже Татјана Трајковић.

Монотипија 2020 (30 x 35), Татјана Трајковић

Адреса: Фоаје Културног центра, Војводе Живојина Мишића 4, Панчево

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Последње објаве
Ознаке (тагови) на сајту:
dozvole za čamce (2) nikola stoilković (3) pančevo (2) polaganje u pančevu (2) turistička organizacija pančevo (3) Панчево (6) Туристичка организација града Панчева (11) александар стевановић (3) банатски брестовац (2) вајфертова трка (2) вожње катамараном (3) дани вајферта (5) дом културе иваново (2) дочек нове године (4) златна дирка (2) иваново (4) катамаран панука (6) културни центар панчево (2) купалиште (2) летњи дани (2) летњи програм (3) манифестација (2) манифестација дани вајферта (4) манифестација летњи дани (2) марко гуран (2) музеј железнице (2) народни музеј панчево (4) наутички туризам (2) никола стоилковић (12) омољица (2) панука (2) паркови панчева (3) плажа на дунаву (2) плажа на тамишу (3) плажа у качареву (2) споменик природе (2) туристичка организација панчево (7) улица новогодишње чаролије (4) улична трка (2) фестивал хармонике (2) шта видети у панчеву (2) шта обићи (3) шта обићи у панчеву (2) језеро у качареву (2) јосип вебер (2)