info@visitpancevo.rs

пишите нам

+381 13 333 399

позовите нас

Војводе Петра Бојовића 2

наша адреса

Чисте реке као један од услова за развој наутичког туризма

Данас обележавамо Светски дан вода. Смештен на ушћу Тамиша у Дунав, Град Панчево је свестан свог водног богатства. Вода има огромну вредност за наше животе и зато имамо обавезу да чувамо овај драгоцени ресурс.

Панчево је један од ретких градова у чији центар се улази директно с реке, а једини у Војводини који има регистрован и потпуно опремљен понтон који може да пружи све потребне услуге наутичарима.

Никола Стоилковић, директор Туристичке организације града Панчева подсећа да су понтони за пристајање туристичких бродова и чамаца један од предуслова за развој наутичког туризма.

Наутички туризам је постао један од најекспанзивнијих облика туристичке рекреације, а тиме и туристичког промета. Он представља велики потенцијал и за Панчево. Све је више људи на реци, од раног пролећа до касне јесени. Туристичка организација Панчево од прошле године организује и предавања за суграђане који желе да положе за дозволу за управљање моторним чамцима. Велико је интересовање и то је још један показатељ да су грађани све присутнији на својим рекама, каже Никола Стоилковић, директор Туристичке организације града Панчева.

Брига о рекама и водним ресурсима уопште подразумева и активно укључивање сваког појединца у очување река кроз чишћење од плутајуће отпада.

Чишћење корита реке Тамиш и пловног пута од стабала и крупног плутајућег отпада у циљу веће безбедности воденог саобраћаја и припреме реке за предстојећу сезону вожњи катамараном је сад већ редовна активност Туристичке организације града Панчева. Са првим лепим данима заједно са нашим сарадницима организоваћемо традиционално чишћење корита реке, јер нам је брига о водама на листи приоритета, каже Никола Стоилковић, директор Туристичке организације града Панчева.

Почетак сезоне вожњи катамараном „Панука“ по Тамишу и до светионика на ушћу ове реке у Дунав директно је везана са временским приликама. Уколико се време пролепша а температуре ваздуха порасту, нова сезона вожњи катамараном могла би да почне с првим данима априла.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Последње објаве
Ознаке (тагови) на сајту:
dozvole za čamce (2) nikola stoilković (3) pančevo (2) polaganje u pančevu (2) turistička organizacija pančevo (3) Панчево (6) Туристичка организација града Панчева (11) александар стевановић (3) банатски брестовац (2) вајфертова трка (2) вожње катамараном (3) дани вајферта (5) дом културе иваново (2) дочек нове године (4) златна дирка (2) иваново (4) катамаран панука (6) културни центар панчево (2) купалиште (2) летњи дани (2) летњи програм (3) манифестација (2) манифестација дани вајферта (4) манифестација летњи дани (2) марко гуран (2) музеј железнице (2) народни музеј панчево (4) наутички туризам (2) никола стоилковић (12) омољица (2) панука (2) паркови панчева (3) плажа на дунаву (2) плажа на тамишу (3) плажа у качареву (2) споменик природе (2) туристичка организација панчево (7) улица новогодишње чаролије (4) улична трка (2) фестивал хармонике (2) шта видети у панчеву (2) шта обићи (3) шта обићи у панчеву (2) језеро у качареву (2) јосип вебер (2)