info@visitpancevo.rs

пишите нам

+381 13 333 399

позовите нас

Војводе Петра Бојовића 2

наша адреса

И ове године предавања за добијање дозволе за чамце организоваћемо у Панчеву

Туристичка организација Панчево наставиће и ове године да организује предавања за добијање дозвола за управљање моторним чамцем. Од 17. фебруара почеће евидентирање заинтересованих, а предавања ће почети од 1. марта.

Полазници ће предавања слушати у Панчеву, у просторијама Туристичке организације. Уколико буде већи број заинтересованих и стручни испит ће се полагати у нашем граду.

Сви заинтересовани за полагање стручног испита за добијање дозволе за управљање моторним чамцима могу се пријавити у Туристичкој организацији Панчево или телефоном на број 013/333-399 радним данима од 8 до 16 часова.

Никола Стоилковић, директор Туристичке организације Панчево каже да су се на овај потез одлучили, јер је последњих година наутички туризам у Панчеву у порасту, а одзив грађана за полагање организовано јесенас било је велико.

  • Због великог интересовања грађана за ову услугу, одлучили смо да је и ове године пружимо заинтересованима. Предавања ће највероватније и ове године бити уторком од 18 часова, а полагање би требало да буде петком. Све је више пловила на Тамишу. Сва та пловила су регистрована. Многи од управљача моторним чамцима, јахтама, глисерима и бродићима немају положен стручни испит за пловидбу. Зато ће Туристичка организација Панчево омогућити свим становницима града Панчева, љубитељима река Тамиш и Дунав да полажу за чамац у свом граду, каже Никола Стоилковић.

Према новим прописима сви власници јахти и чамаца требало би да имају положен стручни испит за управљање пловилима до 20 метара и до 100 тона тежине, за 12 особа.

Након положеног стручног испита издаје се Уверење о положеном стручном испиту за стицање звања управљача-руковаоца чамцем. На основу њега се издаје дозвола за управљање моторним чамцем. Поседовањем тог Уверења грађани аутоматски стичу право да изваде и међународну дозволу за управљање пловилом за рекреацију односно јахтом или чамцем која ће им омогућити да плове и неким другим водама, ван Србије.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Последње објаве
Ознаке (тагови) на сајту:
dozvole za čamce (2) nikola stoilković (3) pančevo (2) polaganje u pančevu (2) turistička organizacija pančevo (3) Панчево (6) Туристичка организација града Панчева (11) александар стевановић (3) банатски брестовац (2) вајфертова трка (2) вожње катамараном (3) дани вајферта (5) дом културе иваново (2) дочек нове године (4) златна дирка (2) иваново (4) катамаран панука (6) културни центар панчево (2) купалиште (2) летњи дани (2) летњи програм (3) манифестација (2) манифестација дани вајферта (4) манифестација летњи дани (2) марко гуран (2) музеј железнице (2) народни музеј панчево (4) наутички туризам (2) никола стоилковић (12) омољица (2) панука (2) паркови панчева (3) плажа на дунаву (2) плажа на тамишу (3) плажа у качареву (2) споменик природе (2) туристичка организација панчево (7) улица новогодишње чаролије (4) улична трка (2) фестивал хармонике (2) шта видети у панчеву (2) шта обићи (3) шта обићи у панчеву (2) језеро у качареву (2) јосип вебер (2)