info@visitpancevo.rs

пишите нам

+381 13 333 399

позовите нас

Војводе Петра Бојовића 2

наша адреса

Наутичка сезона ближи се крају, много више регистрованих пловила на Тамишу

Наутичка сезона у Панчеву приводи се крају. Због пандемије вируса ковид – 19 много више људи пролеће и лето провели су на Тамишу. Приметно је да је на реци много више нових пловила, као и путника који су желели да се провозају катамараном по Тамишу.

Никола Стоилковић, директор Туристичке организације подсећа да је наутичка сезона због ванредног стања и пандемије вируса ковид – 19 ове године нешто касније започела. Упркос томе била је успешнија у односу на раније године.

Када је завршено ванредно стање, од средине маја, имали смо доста домаћих туриста. Имали смо више образовних програма у оквиру којих смо и туристе који су долазили из целе Србије, али и наше Панчевце упознавали са градом Панчевом и свим оним што се налази на води и на обалама Тамиша. Ове године организовали смо промотивне вожње катамараном од 10. до 24. јуна и у том периоду имали смо веома много туриста. И у остатку сезоне владало је велико интересовање за вожње катамараном. Оно што смо приметили, било је и доста Београђана који су из престоничке гужве желели да се склоне у Панчеву, каже директор Никола Стоилковић.

Туристичка организација Панчево ове године обогатила је понуду за све наутичаре, захваљујући једином регистрованом понтону у Војводини и додатне приходе од изнајмљивања места за везивање скутера и чамаца, као и за коришћење воде и струје са понтона.

Ново у овој години је да смо на градском пристану завршили прикључак воде, након чега је свако ко има пловило и ко је желео, могао је да се веже за градски пристан или пристане уз катамаран и да напуни своје пловило са водом, али и да опере нешто на свом пловилу. Све то биће могуће и наредне године с тим што ће морати да се најави Туристичкој организацији Панчево да би неко био ту да им откључа пристан и да буде присутан за то време. Такође смо прошле године урадили прикључак за струју, што мало људи зна, па претпостављам да зато мало људи то и користи. Имали смо већ групу људи који су пловили Тамишем и који су преко ноћи били привезани за градски пристан користили су прикључак на градску струју, каже Стоилковић.

Од ове године Туристичка организација Панчево изнајмљивала је везове на градском понтону за власнике скутера на води.

Свакодневно смо имали осам или девет скутера привезаних за пристан, тако да је то био неки нов, додатни, приход Туристичке организације Панчево. Цена ове услуге износи 4.000 динара месечно. Нама у Туристичкој организацији значи сваки динар да можемо да одржавамо катамаран и пристан. Наше цене су ниже него у Београду. На Тамишу је посебно приметно од ове сезоне да има пуно нових пловила, многи од њих су и са београдским таблицама, изјавио је Никола Стоилковић, директор Туристичке организације Панчево.

У Туристичкој организацији Панчево од 29. септембра, сваког уторка од 18 часова, организују се предавања за полагање за дозволе А и Б категорије управљача чамцем, а полагање ће бити организовано петком.

За А категорију могу полагати и малолетна лица, од 16 година, а за Б категорију је неопходно да имају више од 18 година старости. Са дозволом А категорије могу да управљају пловилима до 7 метара и 15 кW, а са Б категоријом пловилима до 20 метара, до 100 тона и за превоз 12 особа, закључио је Никола Стоилковић, директор Туристичке организације Панчево.

Сви заинтересовани за полагање стручног испита за добијање дозволе за чамце могу се пријавити у Туристичкој организацији Панчево или телефоном на број 013/333-399, а такође ће том приликом добити и много више информација о самој процедури полагања.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Последње објаве
Ознаке (тагови) на сајту:
dozvole za čamce (2) nikola stoilković (3) pančevo (2) polaganje u pančevu (2) turistička organizacija pančevo (3) Панчево (6) Туристичка организација града Панчева (11) александар стевановић (3) банатски брестовац (2) вајфертова трка (2) вожње катамараном (3) дани вајферта (5) дом културе иваново (2) дочек нове године (4) златна дирка (2) иваново (4) катамаран панука (6) културни центар панчево (2) купалиште (2) летњи дани (2) летњи програм (3) манифестација (2) манифестација дани вајферта (4) манифестација летњи дани (2) марко гуран (2) музеј железнице (2) народни музеј панчево (4) наутички туризам (2) никола стоилковић (12) омољица (2) панука (2) паркови панчева (3) плажа на дунаву (2) плажа на тамишу (3) плажа у качареву (2) споменик природе (2) туристичка организација панчево (7) улица новогодишње чаролије (4) улична трка (2) фестивал хармонике (2) шта видети у панчеву (2) шта обићи (3) шта обићи у панчеву (2) језеро у качареву (2) јосип вебер (2)