info@visitpancevo.rs

пишите нам

+381 13 333 399

позовите нас

Војводе Петра Бојовића 2

наша адреса

Ново: предавања за дозволе за управљање чамцем у Панчеву

Ново: предавања за дозволе за управљање чамцем у Панчеву

Туристичка организација Панчево омогућила је својим суграђанима да у свом граду похађају предавања за добијање дозволе за чамце. Уколико буде већи број заинтересованих и стручни испит полагаће се у Панчеву.

Предавања ће бити организована сваког уторка од 18 сати у просторијама Туристичке организације Панчево. Прво предавање биће у уторак, 29. септембра.

Сви заинтересовани за полагање стручног испита за добијање дозволе за чамце могу се пријавити у Туристичкој организацији Панчево или телефоном на број 013/333-399.

Никола Стоилковић, директор Туристичке организације Панчево каже да су се на овај потез одлучили, јер је од пре две године наутички туризам у Панчеву у порасту. То је посебно изражено од ове летње сезоне.

Због пандемије вируса ковиђ19 имамо ситуацију да су се људи у много већем броју вратили реци и природи. Ове године имамо знатно већи број нових пловила на Тамишу. Сва та пловила су регистрована. Многи од управљача тим моторним чамцима, јахтама, глисерима и бродићима немају положен стручни испит за пловидбу. Зато ће Туристичка организација Панчево омогућити свим становницима града Панчева, љубитељима река Тамиш и Дунав да полажу за чамац у свом граду, каже Стоилковић.

Предавања у Панчеву

Предавања ће бити у просторијама Туристичке организације Панчево. Полагање практичног дела испита биће организовано у Капетанији у Београду. Међутим, ако буде већи број заинтересованих људи за полагање и сам испит ће се спровести у Панчеву уместо у Београду.

Веома је битно да се људи упознају са неким основним стварима које ће их затећи на води. Од везивања пловила, пристајања, до знакова који се налазе како на Тамишу тако и на Дунаву. Дунав је много озбиљнија река од Тамиша. Не бих је потценио ниједног момента. Требало би сви власници јахти и чамаца да имају положен стручни испит за управљање пловилима до 20 метара и до 100 тона тежине, за 12 особа. То су прописи који важе по новом закону, објаснио је Никола Стоилковић, директор Туристичке организације Панчево.

Након положеног стручног испита издаје се Уверење о положеном стручном испиту за стицање звања управљача-руковаоца чамцем. На основу њега се издаје дозвола за управљање чамцем. Поседовањем тог Уверења грађани аутоматски стичу право да изваде и међународну дозволу за управљање пловилом за рекреацију односно јахтом или чамцем која ће им омогућити да плове и неким другим водама, ван Србије.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Последње објаве
Ознаке (тагови) на сајту:
dozvole za čamce (2) nikola stoilković (3) pančevo (2) polaganje u pančevu (2) turistička organizacija pančevo (3) Панчево (6) Туристичка организација града Панчева (11) александар стевановић (3) банатски брестовац (2) вајфертова трка (2) вожње катамараном (3) дани вајферта (5) дом културе иваново (2) дочек нове године (4) златна дирка (2) иваново (4) катамаран панука (6) културни центар панчево (2) купалиште (2) летњи дани (2) летњи програм (3) манифестација (2) манифестација дани вајферта (4) манифестација летњи дани (2) марко гуран (2) музеј железнице (2) народни музеј панчево (4) наутички туризам (2) никола стоилковић (12) омољица (2) панука (2) паркови панчева (3) плажа на дунаву (2) плажа на тамишу (3) плажа у качареву (2) споменик природе (2) туристичка организација панчево (7) улица новогодишње чаролије (4) улична трка (2) фестивал хармонике (2) шта видети у панчеву (2) шта обићи (3) шта обићи у панчеву (2) језеро у качареву (2) јосип вебер (2)